Πόνοι στις αρθρώσεις: Οι μισοί 50ρηδες ταλαιπωρούνται – Ποιο λάθος κάνουν στην αντιμετώπιση

Πόνοι στις αρθρώσεις: Οι μισοί 50ρηδες ταλαιπωρούνται – Ποιο λάθος κάνουν στην αντιμετώπιση

Το ρόλο του θεράποντα του εαυτού τους θα αναλάβουν πολλοί πάσχοντες με πόνους στις αρθρώσεις για να διαχειριστούν τα επώδυνα συμπτώματα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους

220913162134_woman_pills_pain_old
Διατεθειμένοι να λάβουν οποιοδήποτε σκεύασμα προκειμένου να ανακουφιστούν από του πόνους στις αρθρώσεις εμφανίζονται μεσήλικες και ηλικιωμένοι (50-80 ετών) στην τελευταία Εθνική Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την Υγιή Γήρανση, αψηφώντας πιθανούς κινδύνους για την υγείας τους. Η αποφυγή επικοινωνίας με τον θεράποντα ιατρό και η άγνοια σχετικά με άλλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις με καταπραϋντικές ιδιότητες έναντι των πόνων ήταν δύο ακόμα συμπεράσματα του γκάλοπ.

Επτά στους δέκα (70%) που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ανέφεραν περιστασιακούς τουλάχιστον πόνους στις αρθρώσεις και έξι στους δέκα (60%) κάποια μορφή αρθρίτιδας, με τους μισούς εξ αυτών (45%) να βιώνουν καθημερινούς πόνους. Για το 49% οι αρθραλγίες «φρενάρουν» τις συνήθεις δραστηριότητές τους ενώ πάνω από το ένα τρίτο (36%) δήλωσαν ότι αποτελούν ουσιαστικό εμπόδιο της καθημερινότητάς τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης