Τριγλυκερίδια: Έξυπνες κινήσεις που τα κρατούν χαμηλά χωρίς φάρμακα

Τριγλυκερίδια: Έξυπνες κινήσεις που τα κρατούν χαμηλά χωρίς φάρμακα

Αν και δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που μπορούν να ρυθμίσουν εν μια νυκτί τις τιμές των τριγλυκεριδίων, η λύση στον έλεγχό τους ωστόσο βρίσκεται και στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας, πρωτού στραφείτε σε φαρμακευτικές λύσεις

220817182538_triglik
Τα τριγλυκερίδια είναι τύποι λιπιδίων του αίματος και, όταν τα επίπεδα τους αυξηθούν, αυξάνουν παράλληλα τον κίνδυνο για καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμη και όταν τα επίπεδα της LDL (της «κακής» χοληστερόλης) είναι ρυθμισμένα. Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα της Cleveland Clinic και το αρθρο του δρ. Steven Nissen, γιατρού της κλινικής, τα επίπεδά τους μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της σωστής διατροφής.

Όπως εξηγεί, τα τριγλυκερίδια προέρχονται από τις τροφές που τρώμε και από το ήπαρ. Όταν τα επίπεδα είναι φυσιολογικά, τα τριγλυκερίδια χρησιμοποιούνται για ενέργεια. Όταν όμως παράγονται περισσότερα απ’ όσα χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται ως λίπος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι υπέρβαροι ή τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 παρουσιάζουν υψηλές τιμές τριγλυκεριδίων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης