Ασφαλιστήρια υγείας: Τι προβλέπεται για όσους ξέχασαν να πληρώσουν;

Ασφαλιστήρια υγείας: Τι προβλέπεται για όσους ξέχασαν να πληρώσουν;

Πληρώσατε ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα αλλά ξεχάσατε τη δόση του ασφαλίστρου. Διαβάστε τι προβλέπεται από τα συμβόλαια υγείας και πώς μπορεί να μη σας ξανασυμβεί

220714173818_woman_forgot_payment_insurance
Τα ασφαλιστήρια υγείας αποτελούν συμβάσεις μεταξύ του συμβαλλόμενου και του ασφαλιστικού φορέα, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώτος συμφωνεί να καταβάλλει εγκαίρως τα ασφάλιστρα και σε αντάλλαγμα, ο δεύτερος να προσφέρει υγειονομική κάλυψη. Κάπως έτσι προκύπτει η βασική υποχρέωση της έγκαιρης και συνεπούς καταβολής των ασφαλίστρων, μη αποπληρωμή των οποίων ή καθυστερημένη καταβολή τους δίνει στην εταιρεία το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση.

Πολλές φορές ωστόσο η παράλειψη αποπληρωμής μιας δόσης ασφαλίστρου δεν θα γίνει από πρόθεση αλλά αμέλεια ως συνέπεια του έντονου ρυθμού και του πλήθους καθημερινών υποχρεώσεων στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Μπορεί έπειτα κατά την εξόφληση λογαριασμών του σπιτιού να μην υπολόγισε κάποιος τα χρήματα που είχε στην άκρη είτε πάλι να διέφυγε την προσοχή του ότι τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό δεν επαρκούσαν για την πληρωμή μέσω πάγιας εντολής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης