Έντερο: Τα καλά βακτήρια που το ωφελούν – Τα τρόφιμα που τα περιέχουν

Έντερο: Τα καλά βακτήρια που το ωφελούν – Τα τρόφιμα που τα περιέχουν

Το πεπτικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, επηρεάζοντας το ανοσοποιητικό, το βάρος, αλλά και τη διάθεση. Πώς θα το διατηρήσουμε υγιές; Οι ειδικοί απαντούν

220408143951_euerethisto-entero
Το πεπτικό σύστημα, όπως κάθε εσωτερική επιφάνεια του σώματος, καλύπτεται από μικροοργανισμούς και κυρίως βακτήρια. Αυτό το μικροοικοσύστημα, που ονομάζεται μικροβίωμα, παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να το διατηρούμε υγιές.

Αρκεί να γνωρίζετε ότι η υγεία του μικροβιώματος μπορεί να επηρεάσει άλλες, σημαντικές λειτουργίες του σώματος, που είναι φαινομενικά ασύνδετες. Για παράδειγμα, ένα υγιές μικροβίωμα προάγει την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και υποστηρίζει τη διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, οι μικροοργανισμοί που ζουν στο μικροβίωμα είναι τόσο σημαντικοί για το σύνολο της υγείας, που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τη διάθεση ή τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Αυτές οι πληροφορίες είναι αρκετές για να κατανοήσουμε την αξία ενός υγιούς μικροβιώματος για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης