Καρκίνος: Ο «ένοχος» παράγοντας για το 10% των περιπτώσεων καρκίνου στην Ευρώπη

Καρκίνος: Ο «ένοχος» παράγοντας για το 10% των περιπτώσεων καρκίνου στην Ευρώπη

Στην Ευρωπαική Ένωση 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο και σημειώνονται 1,3 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο. Έως και 10% των περιπτώσεων καρκίνου θα μπορούσαν να αποφευχθούν καταπολεμώντας την ατμοσφαιρική ρύπανση

220628171359_cancer
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας συνδέεται με πάνω από το 10% των περιπτώσεων καρκίνου στην Ευρώπη σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (European Environment Agency). Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση στην ατμοσφαιρικη ρύπανση, καρκινογόνα χημικά, ραδόνιο, υπεριώδη ακτινοβολία και δευτερογενές κάπνισμα αθροιστικά μπορεί να συμβάλλουν σε πάνω από 10% της επιβάρυνσης του καρκίνου στην Ευρώπη αναφέρει η έκθεση. Σύμφωνα ωστόσο με τον Gerardo Sanchez ειδικό του EEA όλοι αυτοί οι περιβαλλοντικοί και επαγγελματικοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο μπορούν να μειωθούν. «Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου εξαιτίας της ακτινοβολίας ή χημικών καρκινογόνων μπορεί να μειωθούν σε ένα σχεδόν αμελητέο επίπεδο» δήλωσε ο Δρ Sanchez.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης