Νόσος Αλτσχάιμερ: Απλή εξέταση την εντοπίζει νωρίς

Νόσος Αλτσχάιμερ: Απλή εξέταση την εντοπίζει νωρίς

Νέα τεχνική απλή στην εφαρμογή της που βασίζεται σε αλγόριθμο μηχανικής μάθησης μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ με μια αξονική τομογραφία

220620191224_altsxaim
Αν και δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει στους ασθενείς να λάβουν θεραπεία για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Σε μια τέτοια πετυχημένη προσέγγιση αναδεικνύεται και η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου (MRI) που λαμβάνεται σε ένα τυπικό μηχάνημα 1,5 Tesla, το οποίο βρίσκεται συνήθως στα περισσότερα νοσοκομεία, συμβάλλοντας στην έγκαιρη διάγνωση της εκφυλιστικής νόσου. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Communications Medicine.

Οι γιατροί βέβαια χρησιμοποιούν επί του παρόντος μια σειρά από εξετάσεις για τη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, συμπεριλαμβανομένων των τεστ μνήμης και γνωστικών ικανοτήτων και των εγκεφαλικών σαρώσεων. Οι σαρώσεις χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των εναποθέσεων πρωτεϊνών στον εγκέφαλο και τη συρρίκνωση του ιππόκαμπου, της περιοχής του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη. Όλες αυτές οι εξετάσεις μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την επεξεργασία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης