Το ρόφημα που χτίζει γερά οστά – Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!

Το ρόφημα που χτίζει γερά οστά – Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!

Αν πιστεύατε ότι το γάλα αποτελεί το μόνο ρόφημα για εγγυημένα ισχυρά οστά, έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Σύμφωνα με εγκεκριμένους διατροφολόγους, ίσως πρέπει να δοκιμάσετε ένα βότανο που υπάρχει σίγουρα στο σπίτι σας όπως και σε κάθε σχεδόν νοικοκυριό

220617170400_happy_senior_old_couple_tea_drink_coffee_cup
Αν μας ρωτούσαν ποιο ρόφημα πρέπει να καταναλώνουμε για γερά οστά, το πρώτο που πιθανότατα θα σκεφτόμασταν θα ήταν το γάλα. Το γάλα μεγαλώνει γερά παιδιά με «γερά κόκκαλα», ακούγαμε συνήθως και μας εξηγούσαν πως είναι η δύναμή του κρύβεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί ένα τρόφιμο να είναι πλούσιο σε ασβέστιο αλλά να εξασφαλίζει και μεγάλη απορρόφηση του μεταλλικού στοιχείου από τον οργανισμό (βιοδιαθεσιμότητα). Έτσι, μπορεί το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα να έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, η βιοδιαθεσιμότητά τους όμως συγκριτικά με τα κραμβοειδή λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο κ.α. είναι σημαντικά μικρότερη. Έπειτα, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουν συσχετίσει την υψηλή κατανάλωση γάλακτος από ενήλικες με καρκίνο του μαστού και του προστάτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης