Πόσο κερδισμένα είναι τα παιδιά που κάνουν δουλειές στο σπίτι

Πόσο κερδισμένα είναι τα παιδιά που κάνουν δουλειές στο σπίτι

Στην ανάγκη τους να φροντίσουν και να μην ταλαιπωρούν τα παιδιά, πολλές φορές οι γονείς τους παρέχουν τα πάντα στα χέρια. Μήπως, όμως, στην πραγματικότητα αυτό τα βλάπτει; Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν σωστά τις ικανότητές τους, «κερδίζοντας» μία ποιοτικότερη ζωή;

220614202955_child_chores
Σίγουρα, το να μοιράζονται τα μέλη ενός σπιτιού τις δουλειές μπορεί να είναι ωφέλιμο για πολλούς λόγους. Απαλλάσσει τον έναν από το υπερβολικό βάρος να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις, καλλιεργεί την αίσθηση της υπευθυνότητας και εξασφαλίζει καλύτερη διάθεση και πιο ισορροπημένες σχέσεις μεταξύ των μελών.

Νέα έρευνα, που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο La Trobe, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η ανάθεση δουλειών του σπιτιού στα παιδιά μπορεί να έχει επιπλέον σημαντικά οφέλη για την υγεία, τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και, γενικότερα, τη μετέπειτα ζωή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ενδείξεις της μελέτης, τα παιδιά που αναλαμβάνουν ορισμένες δουλειές του σπιτιού αυξάνουν τις πιθανότητες να έχουν καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις, ενώ αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης