Κατάθλιψη: «Στα όριά τους» 2 στις 3 γυναίκες – 5 λόγοι που δεν αναζητούν βοήθεια

Κατάθλιψη: «Στα όριά τους» 2 στις 3 γυναίκες – 5 λόγοι που δεν αναζητούν βοήθεια

Παρόλο που τα προειδοποιητικά σημάδια ότι οι ψυχικές τους δυνάμεις έχουν εξαντληθεί είναι πολλά, εντούτοις πολλοί είναι και οι λόγοι που συγκρατούν τις γυναίκες από την αναζήτηση βοήθειας για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης ή και της αγχώδους διαταραχής

220426134133_katathlipsi
Μεγάλο είναι το ποσοστό των γυναικών που εξακολουθούν να βλέπουν την ψυχική τους υγεία να χειροτερεύει, χωρίς όμως να αναζητήσουν έγκαιρα κάποια θεραπεία. Ειδικότερα, 2 στις 3 γυναίκες με κατάθλιψη ή συμπτώματα άγχους αναφέρουν ότι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, αλλά περιμένουν περισσότερο από μισό χρόνο μέχρις ότου να αναζητήσουν θεραπεία.

«Οι γυναίκες συχνά αισθάνονται πίεση και δεν το παραδέχονται, όταν δυσκολεύονται», επισημαίνει η Δρ. Betty Jo Fancher, βοηθός οικογενειακής ιατρικής και ψυχιατρικής με διδακτορικό στην ιατρική επιστήμη και μεταπτυχιακό στην ψυχοφαρμακολογία. «Ωστόσο, αν κλαίτε με λυγμούς στο πάτωμα του ντους σας, πετάτε πράγματα με θυμό ή ουρλιάζετε επανειλημμένα σε ένα μαξιλάρι, αυτά είναι σημάδια ότι έχετε ξεπεράσει τα όριά σας και πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό» συμπληρώνει. Τα στοιχεία προέκυψαν από την αμερικανική έρευνα GeneSight® Mental Health Monitor.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης