Οι υπερτροφές του χειμώνα που νικούν τη φλεγμονή

Οι υπερτροφές του χειμώνα που νικούν τη φλεγμονή

Μπορούμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε τη φλεγμονή με φυσικό τρόπο, εάν επιλέξουμε τα εποχικά φρούτα και λαχανικά που έχει να προσφέρει το «φαρμακείο» της φύσης. Δείτε ποια πρέπει να βάλουμε άμεσα στο πιάτο μας και ποιο χρώμα κυριαρχεί στις χειμωνιάτικες υπερτροφές

antinflamation
Μούρα, λαχανίδα, παντζάρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά…. Η λίστα με τα φυσικά τρόφιμα, που αν τα επιλέξετε θα σας ευγνωμωνεί η καρδιά και το μυαλό σας είναι μεγάλη και οι επιστήμονες του Χάρβαρντ θεωρούν ότι η απάντηση πίσω από αυτά τα θετικά οφέλη κρύβεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Οι τροφές που νικούν τη φλεγμονή στην πραγματικότητα μπορούν να σας προστατεύσουν από καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, οι καρδιαγγειακές παθήσεις ή ο καρκίνος αλλά και βλάβες στον εγκέφαλο, όπως τη σταδιακή γνωστική εξασθένιση. Ωστόσο, τα οφέλη είναι ακόμα μεγαλύτερα, εάν επιλέξετε να τα καταναλώσετε όταν είναι η εποχή τους.

Τρεις τύποι διατροφής που σώζουν

«Η έμφαση μας τώρα είναι στα πρότυπα διατροφής, γιατί φαίνεται ότι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των τροφίμων και των συνδυασμών τους έχουν μεγαλύτερη επίδραση από τα μεμονωμένα τρόφιμα» επισημαίνει η Natalie McCormick, ερευνήτρια στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης