Πόνος στη μέση: Οκτώ συνήθειες που βάζουν φρένο στις ενοχλήσεις

Πόνος στη μέση: Οκτώ συνήθειες που βάζουν φρένο στις ενοχλήσεις

Υπάρχουν μερικές εύκολες και απλές κινήσεις που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στη μέση ή να προλάβουν την εκδήλωσή του. Δείτε ποιες

210319135738_workhome1
Ο πόνος στη μέση αποτελεί μια από τις πιο συχνές ενοχλήσεις για τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο. Η καθιστική ζωή, σε συνδυασμό με την κακή στάση του σώματος και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, αποτελούν τους συνήθεις ενόχους για την πρόκληση οσφυαλγίας . Οι ειδικοί προτείνουν αρκετούς μη φαρμακευτικούς τρόπους για την ανακούφιση από τον πόνο, την μείωση της πίεσης στην περιοχή, την προστασία της σπονδυλικής στήλης και την μυική ενδυνάμωση της περιοχής.

Εάν ο τρόπος ζωής σας εμπεριέχει πολλούς από τους παράγοντες κινδύνου για την πρόκληση οσφυαλγίας, τότε ίσως πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να δείτε τις ενοχλήσεις να υποχωρούν.

Εάν κοιμάστε ανάσκελα βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας έτσι ωστε να μην εξασκείτε πίεση στη μέση. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται στο μισό η πίεση που υφίσταται η μέση.

Δώστε έμφαση στην ενδυνάμωση του κορμού και των κοιλιακών. Όσο πιο δυνατοί οι κοιλιακοί τόσο μικρότερος ο κίνδυνος τραυματισμού και ευπάθειας της μέσης.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης