Η εξέταση που πρέπει όλοι να κάνουμε μετά τα 50

Η εξέταση που πρέπει όλοι να κάνουμε μετά τα 50

Η εν λόγω εξέταση αφορά τόσο τις γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση, αλλά και τους μεσήλικες ή μεγαλύτερους άνδρες για την ορθή εκτίμηση της σκελετικής τους υγείας

211228152256_man50s1
Μια στις τρεις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση παρουσιάζει οστεοπόρωση, ενώ στους άνδρες η νόσος εμφανίζεται με εξίσου μεγάλη συχνότητα μεν, αλλά συνήθως μετά από μια δεκαετία. Καλό είναι να γνωρίζετε λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορείτε να διατηρήσετε τα οστά σας γερά, αλλά και ποια εξέταση πρέπει να κάνετε απαραιτήτως για να ελέγξετε την κατάσταση των οστών σας.

Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος των οστών η οποία τα καθιστά σταδιακά πιο αδύναμα και εύθραυστα. Σταδιακά μειώνεται η πυκνότητα των οστών και διαταράσσεται η αρχιτεκτονική τους. Η οστεοπόρωση εξελίσσεται χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα έως ότου ο πάσχων πάθει κάποιο κάταγμα συνήθως μετά από ένα μικροατύχημα. Τα πιο συχνά κατάγματα είναι στην σπονδυλική στήλη, το ισχίο, και τον καρπό.

Η εξέταση για την οποία μιλούν οι ειδικοί είναι φυσικά η μέτρηση της οστικής πυκνότητας η οποία αποκαλύπτει την κατάσταση των οστών και τον κίνδυνο οστεοπενίας ή ακόμη χειρότερα οστεοπόρωσης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης