Απίστευτο: Οι πασίγνωστες ενέσεις που μειώνουν κατά 70% το άγχος

Απίστευτο: Οι πασίγνωστες ενέσεις που μειώνουν κατά 70% το άγχος

Γυναίκες και άνδρες εμπιστεύονται τις θεραπείες botox με στόχο να ανακτήσουν τη νεανική τους όψη, με τις ενέσεις όμως να χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία πλήθους δυσλειτουργιών. Ωστόσο οι ερευνητές διαπίστωσαν έκπληκτοί μια απροσδόκητη δράση του botox στις αγχώδεις διαταραχές

211221211901_botox
Ερευνητές της Σχολής Φαρμακευτικής και Φαρμακευτικών Επιστημών Skaggs στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, σε συνεργασία με δύο γιατρούς από τη Γερμανία, ενδέχεται να βρήκαν μια νέα ιδιότητα του botox, χάρη στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμπτωμάτων (FAERS) της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Πρόκειται για τη μείωση του άγχους.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports και διαπίστωσε ότι όσοι λάμβαναν ενέσεις botox σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του σώματος και όχι απλώς στο μέτωπο, ανέφεραν σε λιγότερη συχνότητα αγχώδη συμπτώματα σε σύγκριση με τους ασθενείς που υποβάλλονταν σε διαφορετικές θεραπείες για τις ίδιες καταστάσεις. Φαίνεται λοιπόν πως αυτή η «παρενέργεια» λειτούργησε προς όφελος των ατόμων.

Στο άκουσμα των ενέσεων botοx, το μυαλό μας πάει ευθύς αμέσως στις αντιγηραντικές ιδιότητες των ενέσεων, αγνοώντας ίσως και τις διαφορετικές θεραπευτικές συμβολές του, όπως στη θεραπεία των ημικρανιών, των μυϊκών σπασμών, την υπεριδρωσία και την ακράτεια.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης