Χρόνιος πόνος: Ποιοι ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο από τα lockdown

Χρόνιος πόνος: Ποιοι ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο από τα lockdown

Τα lockdown μας επηρέασαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ενώ φαίνεται ότι επιδείνωσαν και την κατάσταση όσων ταλαιπωρούνται με χρόνιο πόνο. Αυτό που φάνηκε όμως είναι ότι δεν επηρεάστηκαν εξίσου τα δύο φύλα

211217142854_katathlipi__1_
Πιο ευάλωτες φαίνονται οι γυναίκες με χρόνιο πόνο μετά από την εμπειρία των lockdown, με το ασθενές φύλο να βιώνει εντονότερο πόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάζεται στο Euroanaesthesia, την ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας ( ESAIC).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο πόνος ταλαιπωρεί περισσότερο τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες καθώς αυξήθηκαν οι ευθύνες σχετικά με την φροντίδα της οικογένειας αλλά και η συναισθηματική επίδραση ως απόρροια της πανδημίας.

Όσον αφορά τους ασθενείς με χρόνιο πόνο, προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι υπερβολικά στρεσογόνες καταστάσεις, όπως ο πόλεμος και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, επιδεινώνουν τα συμπτώματα, χωρίς όμως να έχει διερευνηθεί η περίοδος της πανδημίας. Η απομόνωση επηρέασε περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες λόγω της μοναξιάς, του άγχους και της οικονομικής αβεβαιότητας, καθώς και λόγω της αδυναμίας της πρόσβασης στη φροντίδα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης