Λιπώδες Ήπαρ: Ο παράγοντας που το απειλεί – Το προφίλ όσων κινδυνεύουν περισσότερο

Λιπώδες Ήπαρ: Ο παράγοντας που το απειλεί – Το προφίλ όσων κινδυνεύουν περισσότερο

Σε τροποποιήσιμο παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης λιπώδους νόσου του ήπατος αναδεικνύεται βάσει έρευνας, η ατμοσφαιρική ρύπανση - Ποιο είναι το προφίλ όσων κινδυνεύουν περισσότερο

211207152759_liver1
Σε απειλή δημόσιας υγείας αναδεικνύεται η μεταβολική λιπώδη νόσος του ήπατος έως τώρα γνωστή κυρίως ως μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος.

Σημείωνεται ότι η αλλαγή στην ονομασία της νόσου αφορά κατά κύριο λόγο μια αλλαγή στα διαγνωστικά κριτήρια της νόσου. Επισημαίνεται ότι η ύπαρξη λιπώδους ήπατος σε ασθενείς υπέρβαρους ή και παχύσαρκους ή µε σακχαρώδη διαβήτη τύπου θέτει απευθείας τη διάγνωση της νόσου. Για να τεθεί η διάγνωση σε ανθρώπους με φυσιολογικό ΔΜΣ χωρίς σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, χρειάζεται να πληρούνται δυο κριτήρια από μια λίστα επτά κριτηρίων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την περιφέρεια μέσης, την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια ορού, την χοληστερόλη και την ύπαρξη προδιαβήτη.

Στη συγκεκριμένη μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικη έρευνα στην Κίνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Journal of Hepatology οι ερευνητές διαπίστωσαν έναν συσχετισμό ανάμεσα στη μακροχρόνια έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους και στον κίνδυνο εκδήλωσης μεταβολικής αιτιολογίας λιπώδους νόσου του ήπατος.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης