Καρκίνος Παγκρέατος: Τα βακτήρια που αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο

Καρκίνος Παγκρέατος: Τα βακτήρια που αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο

Έρευνα από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας αναδεικνύει την επικινδυνότητα βακτηρίων του πεπτικού συστήματος που μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα κύτταρα του παγκρέατος

211124163316_pagreas
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία διαπίστωσαν έπειτα από έρευνα ότι συγκεκριμένα βακτήρια του πεπτικού συστήματος θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα κύτταρα του παγκρέατος, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κακοήθων όγκων. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν για πρώτη φορά ζωντανά βακτήρια από κυστικές αλλοιώσεις του παγκρέατος, που προμηνύουν τον καρκίνο του παγκρέατος. Η μελέτη δημοσιεύεται στο Gut Microbes.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, με έντονα συμπτώματα και υψηλή θνησιμότητα. Οι κυστικές αλλοιώσεις, που περιλαμβάνουν τα ενδοπορικά θηλώδη-βλεννώδη νεοπλάσματα παγκρέατος (IPMN) είναι ιδιαίτερα συχνές. Οι συγκεκριμένοι όγκοι οδηγούν πολλούς ασθενείς σε τακτικές εξετάσεις, ενώ μερικοί μπορεί επίσης να χρειαστούν χειρουργική επέμβαση.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης