Κρυολόγημα: Η κίνηση-κλειδί για να το κρατήσουμε μακριά

Κρυολόγημα: Η κίνηση-κλειδί για να το κρατήσουμε μακριά

Οι ιοί του κοινού κρυολογήματος παραμονεύουν και φέτος, έτοιμοι να εισβάλουν στη ρινική κοιλότητα και να μας ταλαιπωρήσουν. Με τη σωστή πρόληψη και με έμφαση στην αυτοφροντίδα όμως, τους κρατάμε μακριά και απολαμβάνουμε ανενόχλητοι τη θαλπωρή του φθινοπώρου

211018184617_woman_breath_cold-1
Βροχές, ψυχρός καιρός και υγρασία μαρτυρούν πως βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και, παράλληλα, σηματοδοτούν την κυκλοφορία των αναπνευστικών ιών του κοινού κρυολογήματος που έρχονται να μας ταλαιπωρήσουν. Μπορεί δύο χρόνια τώρα το ενδιαφέρον να επικεντρώθηκε στον νέο κορωνοϊό, αλλά είναι βέβαιο ότι όσο χειμωνιάζει το «ξεχασμένο» κοινό κρυολόγημα θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Οι ιοί του κοινού κρυολογήματος θα μας χτυπήσουν την πόρτα και η σωστή πρόληψη και αυτοφροντίδα θα μας βοηθήσουν να τους κρατήσουμε εκεί.

Τι σημαίνει όμως αυτοφροντίδα; Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η φροντίδα του εαυτού μας περιλαμβάνει την προαγωγή και διατήρηση της υγείας μας, την αποφυγή μιας ασθένειας αλλά και την ικανότητα να την αντιμετωπίσουμε μόνοι ή με την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Και στο κοινό κρυολόγημα, η αυτοφροντίδα μας ξεκινά από τη σωστή υγιεινή της ρινικής περιοχής.

Η μύτη είναι το όργανο που εξασφαλίζει τη σωστή αναπνοή και προφυλάσσει το αναπνευστικό σύστημα, φιλτράροντας αφενός τον εισπνεόμενο αέρα από ρύπους, σκόνη, γύρη και λοιμογόνους παράγοντες και, αφετέρου, φροντίζοντας να φτάσει στους πνεύμονες υγρός και θερμός ώστε να μην προκληθεί ξηρότητα στους αεραγωγούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης