Καρκίνος Ωοθηκών: Νέα αποτελεσματικά φάρμακα – Παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ

Καρκίνος Ωοθηκών: Νέα αποτελεσματικά φάρμακα – Παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Ιωάννης Σύριος, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΥΓΕΙΑ, αναλύει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς με διάγνωση επιθηλιακού καρκίνου ωοθηκών, τις σύγχρονες τάσεις για την αντιμετώπιση των κακοηθειών και τις τρέχουσες κατευθυντήριες συστάσεις

190514164725_emminopausi
Ο επιθηλιακός καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί μια σπάνια όμως «ύπουλη» νόσο, η οποία συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο και συχνά υποτροπιάζει. Εντούτοις, η βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης, μοριακής ταυτοποίησης και στρατηγικών αντιμετώπισης από εξειδικευμένες θεραπευτικές ομάδες έχει βελτιώσει αισθητά την πρόγνωση αυτής της νόσου με εξαιρετικά αποτελέσματα.

«Κλειδί» στην αντιμετώπιση των ασθενών, η εξατομικευμένη θεραπεία

Η σύγχρονη τάση στην αντιμετώπιση των κακοηθειών είναι η εξατομίκευση της θεραπείας, προκειμένου αυτή να προσαρμόζεται στα ειδικά χαρακτηριστικά της νόσου της κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Για τη χάραξη της θεραπευτικής στρατηγικής λαμβάνονται υπόψιν ο ιστολογικός τύπος, το φορτίο και το στάδιο της νόσου, το αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης, τα συμπτώματα της ασθενούς, η πιθανή συννοσηρότητα και η γενική κλινική κατάσταση, αλλά και η μοριακή ταυτότητα του όγκου που προσδιορίζεται μέσω γονιδιακής εξέτασης.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης