Κατάθλιψη: Απειλεί έναν στους τρεις – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Κατάθλιψη: Απειλεί έναν στους τρεις – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Μια συχνότατη μεταβολική διαταραχή εκθέτει όσους πάσχουν από αυτή σε πολλαπλάσιο κίνδυνο κατάθλιψης, αυξημένο έως και 89% για μία συγκεκριμένη ομάδα. Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

210924164846_woman_depression__1_
Η μείζων καταθλιπτική διαταραχή απειλεί τα ανθεκτικά στην ινσουλίνη άτομα. Τα σχετικά ευρήματα των ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπσιτημίου Stanford που δημοσιεύονται στο American Journal of Psychiatry κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έναν στους τρεις ανθρώπους στον πλανήτη· σύμφωνα με μελέτες, αυτή είναι η πληθυσμιακή αναλογία των πασχόντων με τη μεταβολική διαταραχή που αφορά τη μειωμένη ικανότητα του μυϊκού και λιπώδους ιστού καθώς και των κυττάρων του ήπατος κυρίως, να ανταποκριθούν στη δράση της ορμόνης που παράγεται στο β-κύτταρα του παγκρέατος.

Ο κίνδυνος εκτιμάται διπλάσιος συγκριτικά με τον υγιή πληθυσμό, αναφέρει η Δρ Natalie Rasgon, MD, Ph., Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών, καθησυχάζοντας ωστόσο πως, σε αντίθεση με αναπόφευκτους παράγοντες όπως κάποιο παιδικό τραύμα ή φυσικά φαινόμενα όπως η συγκαιρινή πανδημία COVID-19, η αντίσταση στην ινσουλίνη μπορεί να περιοριστεί μέσα από τη διατροφή, την άσκηση και ενίοτε τη φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης