Ο μαγικός αριθμός που χαρίζει ευεξία και καλή διάθεση

Ο μαγικός αριθμός που χαρίζει ευεξία και καλή διάθεση

Πολλές μελέτες έχουν ήδη αναδείξει τη σημασία του ελεύθερου χρόνου για την ποιότητα ζωής του ανθρώπου – Τώρα, τα ευρήματα μιας νέας επιστημονικής εργασίας δείχνουν ότι ο υπερβολικά πολύς ελεύθερος χρόνος μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για τον εγκέφαλο και τη διάθεσή μας – Τελικά πόσος ελεύθερος χρόνος είναι ιδανικός για εμάς;

210713145755_happycouple
Τη στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται για την έλλειψη ελεύθερου χρόνου που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη καθημερινότητα, πρόσφατη μελέτη συμπεραίνει ότι ο πολύς ελεύθερος χρόνος δεν μάς κάνει απαραίτητα πιο χαρούμενους! Αντίθετα, σε υπερβολικό βαθμό, ο ελεύθερος χρόνος μπορεί πράγματι να μάς κάνει δυστυχείς.

Τα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, βασίστηκαν σε ερωτηματολόγιο που απάντησαν περισσότεροι από 21.000 Αμερικανοί. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το τι έκαναν καθημερινά και να βαθμολογήσουν την αίσθηση ευεξίας τους, δηλαδή πόσο καλά ένιωθαν για τη ζωή τους.

Οι ερευνητές, λοιπόν, βρήκαν, ότι οι άνθρωποι που είχαν πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο ήταν λιγότερο χαρούμενοι και ότι καθώς ο ελεύθερος χρόνος αυξανόταν, το ίδιο συνέβαινε και με την αίσθηση ευεξίας. Η κορύφωση της αίσθησης ευεξίας επιτυγχανόταν όταν οι άνθρωποι έφταναν στις δύο ώρες ελεύθερου χρόνου καθημερινά (τον οποίο μπορούσαν να περάσουν χωρίς κάποια επαγγελματική ή οικιακή δουλειά) και άρχιζε να φθίνει αν είχαν περισσότερες από πέντε ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης