Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Πότε δίνει τη λύση η χειρουργική θεραπεία

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Πότε δίνει τη λύση η χειρουργική θεραπεία

Τι περιλαμβάνει η συμβατική αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και πότε συστήνεται η χειρουργική αντιμετώπιση; Ο Δρ Αλέξανδρος Γιακουστίδης, Γενικός Χειρουργός με εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία ήπατος, παγκρέατος, γαστρεντερικού και στη λαπαροσκοπική/ρομποτική χειρουργική δίνει όλες τις απαντήσεις

210525152601_koilia1
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες παλινδρομήσεις των οξέων του στομάχου προς τον οισοφάγο με αποτέλεσμα βλάβες στο τοίχωμα του οισοφάγου και συμπτώματα όπως αδιαθεσία, δυσπεψία, πόνο, αίσθημα καύσους και έμετο. Αποτελεί χρόνια πάθηση και η βλάβη στο τοίχωμα του οισοφάγου είναι αναστρέψιμη εφόσον χορηγηθεί θεραπεία.

Άτομα με περισσότερα από 2 – 3 επεισόδια παλινδρόμησης την εβδομάδα θεωρούνται ότι πάσχουν από τη γαστρο-οισοφαγική παλινδρομική νόσο. Το συχνότερο σύμπτωμα της παλινδρόμησης είναι το οπισθοστερνικό καύσος το οποίο χαρακτηρίζεται από αίσθημα καύσους ή πίεσης στο θώρακα.

‘Aλλα συμπτώματα γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης περιλαμβάνουν: αίσθημα όξινης γεύσης στο φάρυγγα, δυσκολία στην κατάποση, πόνος στην κατάποση, πονόλαιμος, χρόνιος βήχας ειδικά τη νύχτα, αίσθημα θερμότητας στο στομάχι συνοδευόμενο από ποσότητα υγρού στο στόμα, λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης