Πολλαπλή Σκλήρυνση: Τα 4 συμπτώματα που προηγούνται της διάγνωσης

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Τα 4 συμπτώματα που προηγούνται της διάγνωσης

Νέα μελέτη εντοπίζει τα τέσσερα πιο κοινά συμπτώματα που εκδηλώνονται κατά τον πρώτο χρόνο μετά τη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης και αναδεικνύει την έγκαιρη αξιολόγηση τους, ώστε να εντοπιστούν οι ασθενείς και να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα

190423182830_hmikrania-1280x720
Μια πρόσφατη μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Michigan βρήκε ότι οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) βιώνουν αναρίθμητα σημαντικά συμπτώματα τα οποία συχνά εκδηλώνονται μαζί.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Multiple Sclerosis Journal, ανέλυσε δεδομένα περισσότερων από 200 ασθενών ένα χρόνο μετά τη διάγνωσή τους με ΠΣ. Η ανίατη αυτή ασθένεια επιτίθεται στο προστατευτικό στρώμα των νεύρων του ανθρώπου και μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα.

Οι ερευνητές, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι ένας σημαντικός αριθμός ασθενών βίωναν πόνο, κόπωση, κατάθλιψη και άγχος -πολλοί εκ των οποίων ανέφεραν περισσότερα από ένα συμπτώματα ταυτόχρονα.

«Οι μήνες που ακολουθούν της διάγνωσης της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι συχνά μια περίοδος γεμάτη στρες, αβεβαιότητα και αλλαγές. Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης και τακτικής αξιολόγησης των συμπτωμάτων των ασθενών, ώστε να εντοπιστούν εκείνοι που μπορεί να ωφεληθούν από τη θεραπεία και να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα», αναφέρει ο Thomas Valentine, επικεφαλής συγγραφέας της εργασίας και ερευνητικός συνεργάτης για την πολλαπλή σκλήρυνση στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης