Διάσειση: Αυτά είναι τα συμπτώματα της συχνότερης εγκεφαλικής κάκωσης

Διάσειση: Αυτά είναι τα συμπτώματα της συχνότερης εγκεφαλικής κάκωσης

Η διάσειση είναι η συχνότερη μορφή εγκεφαλικής κάκωσης και τα συμπτώματά της διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Ο κύριος Παναγιώτης Σιούτος, Νευροχειρουργός, Αναπλ. Διευθυντής Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ μάς ενημερώνει για τα συχνότερα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης

190725142334_xtypima_kefali
Διάσειση είναι η προσωρινή διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας μετά από κάκωση της κεφαλής. Η διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας προκύπτει από την παροδική διακοπή της φυσιολογικής λειτουργίας των συνάψεων των εγκεφαλικών κυττάρων. Η διάσειση είναι η συχνότερη μορφή εγκεφαλικής κάκωσης.

Τα συμπτώματα της εγκεφαλικής διάσεισης ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται αμέσως μετά την κάκωση και διαρκούν συνήθως από μερικές ημέρες έως και λίγες εβδομάδες. Μερικά συμπτώματα μπορεί να εμφανισθούν μερικές ημέρες αργότερα από την κάκωση. Η διάσειση συνήθως δεν συνοδεύεται με απώλεια των αισθήσεων (λιποθυμία) κατά την κάκωση. Στην πραγματικότητα η απώλεια των αισθήσεων συμβαίνει σε λιγότερο από το 10% των περιπτώσεων και εάν συμβεί δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά της ώρας.

Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της διάσεισης είναι η μετατραυματική αμνησία, δηλαδή η αδυναμία ανάκλησης στην μνήμη γεγονότων τα οποία συνέβησαν μετά την εγκεφαλική κάκωση. Η μετατραυματική αμνησία διαρκεί λιγότερο από 24 ώρες. Ο πονοκέφαλος είναι πολύ συχνό σύμπτωμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης