Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι εθελοντές που έσωσαν εκατοντάδες ζώα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι εθελοντές που έσωσαν εκατοντάδες ζώα

Εκατοντάδες φιλόζωοι εθελοντές έτρεξαν, με ταχύτητα φωτός, στις περιοχές της Αττικής που φλέγονταν. Για να σώσουν όποιο πλάσμα μπορούσε να σωθεί. Οι εθελοντές μας μιλούν για τη διάσωση ζώων από τις πληγείσες περιοχές

210810120940_dogvaribobi15-1280x720
– «Ξύπνησαν οι μνήμες από το Μάτι», Δημήτρης Κανάκης, θετικός εκπαιδευτής σκύλων.

– «Φτάνεις και κλαις με αυτό που βλέπεις: τους πυροσβέστες, την καμένη γη, τη φωτιά… Παίρνεις ανάσα, σφίγγεις τα δόντια και λες: Παιδιά, πάμε», Έφη Μοσχοπούλου, εθελόντρια.

– «Το Διαδίκτυο έχει απίστευτη δύναμη», Κατερίνα Παπαποστόλου, ιδρύτρια της εθελοντικής Ομάδας Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών).

Εκατοντάδες φιλόζωοι εθελοντές έτρεξαν, με ταχύτητα φωτός, στις περιοχές της Αττικής που φλέγονταν. Για να σώσουν όποιο πλάσμα μπορούσε να σωθεί.

Καθημερινά βρίσκονταν στα σημεία όπου η φωτιά πέρασε, ή πλησίαζε, και παρέμεναν μέχρι να «χτενίσουν» τις καμένες περιοχές, προκειμένου να βρουν και να μεταφέρουν ζώα σε ασφαλή μέρη.

Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου, μέσω του Διαδικτύου, για να συνεισφέρει, όπως μπορεί, στη διάσωση και στη φιλοξενία των ζώων.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης