Αντιοξειδωτικά: Πολύτιμοι σύμμαχοι που προσφέρουν αντηλιακή προστασία – Τι να τρώμε

Αντιοξειδωτικά: Πολύτιμοι σύμμαχοι που προσφέρουν αντηλιακή προστασία – Τι να τρώμε

Η προστασία από τον ήλιο περνά και από το στομάχι. Ο κ. Γιάννης Χρύσου, Κλινικός Διαιτολόγος και Διατροφολόγος, εξηγεί ποια είναι τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στη διατροφή μας για την προφύλαξή μας από τον ήλιο, καθώς και τα τρόφιμα που αφθονούν σε αυτά

200103211615_mesogeiaki
Βρισκόμαστε ήδη εν μέσω καλοκαιριού και σίγουρα όλοι ανυπομονούμε να βρεθούμε στην παραλία και να απολαύσουμε τον ήλιο. Ο ήλιος είναι απαραίτητος καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας παρόλα αυτά, η έκθεση σε αυτόν πρέπει να γίνεται με προσοχή, σε συγκεκριμένες ώρες και πάντα με χρήση αντηλιακής προστασίας καθώς η χωρίς προστασία έκθεση σε αυτόν μπορεί να ενέχει κινδύνους.

Τα τελευταία χρόνια, πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση χρόνιων νόσων, με κυριότερη, τον καρκίνο του δέρματος. Παράλληλα όμως, γνωρίζουμε ότι ο ήλιος μας προσφέρει τη δυνατότητα σύνθεσης βιταμίνης D, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί ζητούμενο για την προστασία μας από ιούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης