Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Ποιοι θα χρειαστούν και τρίτη δόση

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Ποιοι θα χρειαστούν και τρίτη δόση

Σημαντική απόφαση αναμένεται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ σχετικά με μια ενδεχόμενη τρίτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19. Είναι ωστόσο απαραίτητη; Πού εδράζονται οι ενστάσεις μερίδας της επιστημονικής κοινότητας;

210608112639_vaccine
Τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ(CDC) το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (National Institutes of Health – NIH) Francis S. Collins, MD, Ph.D, η παραπάνω δόση δεν θα λειτουργήσει ως αναμνηστική αλλά ως αναγκαία για να αγγίξει η ανοσία από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό των δύο δόσεων τα ικανοποιητικά επίπεδα.

Στο επίκεντρο της διάσκεψης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης (Advisory Committee on Immunization Practices, ή ACIP) θα τεθεί το 2-4% των Αμερικανών ενηλίκων με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων μεταμοσχευμένων ασθενών, καρκινοπαθών σε αγωγή, ασθενών με ρευματικές παθήσεις, οροθετικών και ασθενών με λευχαιμία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης