Φάσμα Αυτισμού: Γιατί «προτιμά» τους άνδρες

Φάσμα Αυτισμού: Γιατί «προτιμά» τους άνδρες

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού είναι τέσσερις φορές πιο συχνές στα αγόρια. Αυστραλοί ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν αν αυτό μπορεί να έχει σχέση με τα χαρακτηριστικά του «ανδρικού εγκεφάλου»

210616164851_brain_man_andras_egkefalos
Φαίνεται ότι ο αυτισμός είναι γένους αρσενικού εν γένει και όχι μόνο στη γραμματική, σύμφωνα τουλάχιστον με πρόσφατη μελέτη που επιχειρεί να διερευνήσει αν ευσταθεί ο συσχετισμός της νευροαναπτυξιακής διαταραχής με ιδιότητες της λειτουργίας του ανδρικού εγκεφάλου. Ακόμη και οι ερευνητές παραδέχονται ωστόσο ότι το εγχείρημά τους είναι τολμηρό και ουδόλως απλό.

Αντικείμενο της έρευνας με επικεφαλής τη Liza van Eijk από το Πανεπιστήμιο James Cook σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Brendan Zietsch από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Queensland, αποτέλεσε η δημοφιλής αλλά ανεπαρκώς διασταυρωμένη θεωρία του «ακραίου αρσενικού εγκεφάλου» (Extreme Male Brain), σύμφωνα με την οποία οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) προσιδιάζουν στα χαρακτηριστικά του ανδρικού εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης