Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς: Οι νεότερες τεχνικές της πιο φιλικής εξέτασης για την καρδιά μας

Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς: Οι νεότερες τεχνικές της πιο φιλικής εξέτασης για την καρδιά μας

Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς θεωρείται ιδιαίτερα φιλική εξέταση για τον ασθενή. Ο κύριος Ιωάννης Παληός, M.D., Ph.D., Καρδιολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγεί στο ygeiamou.gr όλες τις καινοτόμες τεχνικές στην απεικόνιση της καρδιάς που εφαρμόζονται στο Metropolitan Hospital

190320153121_Lung-Doctor-XRAY
Η κλασική μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι μία από τις πλέον σημαντικές απεικονιστικές τεχνικές για τη διάγνωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι μια εξέταση φιλική, δεν απαιτεί καμία ειδική προετοιμασία από τον ασθενή και προσφέρει τη δυνατότητα λήψης τoμoγραφικώv εικόvωv άριστης ποιότητας.

Τα τελευταία χρόνια οι διαγνωστικοί ορίζοντες της απεικόνισης της καρδιάς έχουν διευρυνθεί με κάποιες νεότερες τεχνικές, εκ των οποίων οι πλέον καινοτόμες εφαρμόζονται στο Metropolitan Hospital. Οι νεότερες τεχνικές που εφαρμόζονται στο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς του Μetropolitan Hospital είναι η δυναμική μαγνητική τομογραφία καρδιάς με αδενοσίνη (adenosine stress perfusion MRI), μια δυναμική τεχνική με υψηλή ειδικότητα, ευαισθησία, διακριτική ικανότητα και ασφάλεια και η μαγνητική τομογραφία καρδιάς με χαρτογράφηση του μυοκαρδίου (Τ1/Τ2 mapping MRI), μια συμπληρωματική απεικονιστική μέθοδος που δίνει περισσότερες πληροφορίες με ασφάλεια σε περιπτώσεις αντένδειξης της χρήσης σκιαγραφικού ενδοφλεβίως.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης