Πώς αντιμετωπίζεται ο συχνότερος αθλητικός τραυματισμός

Πώς αντιμετωπίζεται ο συχνότερος αθλητικός τραυματισμός

Η επιγονατίδα μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση της - δηλαδή εξαρθρώνεται - και η άθρωση του γόνατος χάνει τη σωστή λειτουργικότητά της. Ο κύριος Κωνσταντίνος Ιντζόγλου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και συνεργάτης του Μetropolitan General, εξηγεί πώς αντιμετωπίζεται ο συχνότερος «αθλητικός και νεανικός τραυματισμός»

190723141614_gonato
Εάν η φράση «μπήκε το νερό στο αυλάκι» υποδηλώνει ότι όλα κυλούν ομαλά, κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να ισχύει και για το ανθρώπινο γόνατο! Διότι όσο η επιγονατίδα –αυτό το μικρό οστό μπροστά από το γόνατο που κινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω στην τροχιλία του μηριαίου– βρίσκεται στη θέση της, τότε κάποιος μπορεί να περπατήσει, να τρέξει, να σταθεί, να κάτσει, και γενικά να κινηθεί εύκολα. Όταν, όμως, μετακινείται από την ειδική αύλακα-υποδοχή του μηριαίου, τότε η άρθρωση του γόνατος χάνει τη σωστή λειτουργικότητά της.

Το «να μετακινηθεί από τη θέση της» σημαίνει καταρχάς ότι οι σύνδεσμοι που βρίσκονται στην έσω και έξω πλευρά της, και οι οποίοι τη συγκρατούν στη μηριαία τροχαλία, έχουν υποστεί κάκωση. Έτσι η επιγονατίδα εξαρθρώνεται συνήθως προς τα έξω, παρεκκλίνοντας από τη φυσιολογική της πορεία. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτόν τον τραυματισμό ενδέχεται να υπάρχουν παράλληλες βλάβες σε μύες και σε συνδέσμους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης