Άνοια: Τα κρεατικά που αυξάνουν κατά 44% τον κίνδυνο – 25 γραμμάρια είναι αρκετά

Άνοια: Τα κρεατικά που αυξάνουν κατά 44% τον κίνδυνο – 25 γραμμάρια είναι αρκετά

Σημαντικές επιπτώσεις στον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας φαίνεται να έχει η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου τύπου κρέατος, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Δείτε ποια κρεατικά πρέπει να αποφευγετε

210323141130_salami__1_
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leed χρησιμοποίησαν δεδομένα 500.000 ανθρώπων για να διερευνήσουν μια πιθανή σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση κρέατος και την ανάπτυξη άνοιας, η οποία επηρεάζει 5-8% του πληθυσμού άνω των 60 ετών σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο American Journal of Clinical Nutrition, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση μίας μερίδας 25 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος ημερησίως –ποσότητα ίση με μία μερίδα μπέικον– σχετίζεται με κατά 44% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.

Τα ευρήματα δείχνουν, επίσης, ότι η κατανάλωση ορισμένης ποσότητας μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως το βοδινό, το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο θα μπορούσε να έχει προστατευτικές επιδράσεις, με τους ανθρώπους που καταναλώνουν 50 γρ. την ημέρα να έχουν 19% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια.

 Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης