Επτά λόγοι που παρουσιάζεται αιμορραγία πριν την εμμηνόπαυση – Η αντιμετώπιση

Επτά λόγοι που παρουσιάζεται αιμορραγία πριν την εμμηνόπαυση – Η αντιμετώπιση

Περιεμμηνόπαυση είναι η περίοδος 2-3 ετών πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Σε αυτή την περίοδο, συχνά υπάρχουν αιμορραγίες και είναι σημαντικό να γνωρίζει μία γυναίκα πότε πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό της. Ο κύριος Ιάκωβος Σούσης Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Ιατρός Αναπαραγωγής αναλύει όλες τις πιθανές αιτίες της αιμορραγίας

200722121159_200205143431_woman
Η περιεμμηνοπαυσιακή αιμορραγία μπορεί να είναι οξεία και να χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ή χρόνια, δηλαδή να υπάρχει για τουλάχιστον έξι μήνες. Περιεμμηνόπαυση είναι η περίοδος 2-3 ετών πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Σε αυτή την περίοδο, συχνά υπάρχουν αιμορραγίες και είναι σημαντικό να γνωρίζει μία γυναίκα πότε πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό της.

Όταν μία γυναίκα έχει φθάσει στην εμμηνόπαυση, δηλαδή δεν έχει εδώ και ένα χρόνο έμμηνο ρήση, εάν δει αιμορραγία, χρειάζεται άμεση διερεύνηση. Όταν μία γυναίκα είναι στην κλιμακτήριο (τη “χρονική σκάλα” που οδηγεί στην εμμηνόπαυση και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια) και έχει κολπική αιμορραγία, σε ορισμένες περιπτώσεις οφείλεται σε φυσιολογικές ορμονικές μεταβολές και σε άλλες, τα αίτια είναι παθολογικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης