Η «αθώα» διατροφή που φαίνεται ότι απειλεί την υγεία των οστών

Η «αθώα» διατροφή που φαίνεται ότι απειλεί την υγεία των οστών

Μπορεί σε γενικές γραμμές η vegan διατροφή να θεωρείται ωφέλιμη για την υγεία, στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οστική υγεία – Νέα επιστημονική μελέτη παραθέτει τις διαφορές στην υγεία συμμετεχόντων που ακολουθούσαν είτε vegan είτε κανονική διατροφή χωρίς περιορισμούς

210304212457_vegan-1280x720
Η vegan διατροφή έχει γίνει πλέον τάση γι’αυτό και πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν ως αντικείμενό τους τον τρόπο με τον οποίο ο τύπος της διατροφής επηρεάζει την υγεία. Σε μια νέα μελέτη από Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου (BfR) της Γερμανίας, λοιπόν, προσδιορίστηκε η οστική υγεία 36 ατόμων που ακολουθούσαν vegan διατροφή καθώς και 36 άλλων (72 άνδρες και γυναίκες) που ακολουθούσαν διατροφή ποικίλλων τροφίμων.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, χρησιμοποιήθηκε η διαδικασία της μέτρησης εξασθένισης των υπερήχων στο οστό της πτέρνας. Παράλληλα συγκεντρώθηκαν και πληροφορίες για την ηλικία, το κάπνισμα, τη μόρφωση, τον δείκτη μάζας σώματος, την φυσική δραστηριότητα και την κατανάλωση αλκοόλ των συμμετεχόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης