Τέσσερα μοτίβα διατροφής που προστατεύουν από το άγχος και την κατάθλιψη

Τέσσερα μοτίβα διατροφής που προστατεύουν από το άγχος και την κατάθλιψη

Τι ζητάει το μυαλό μας για να παραμείνει υγιές και να μην πέσει στην παγίδα των ψυχικών νόσων; Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η ψυχική υγεία σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή που επιλέγουμε, ενώ το προφίλ διατροφής και άσκησης που θωρακίζει την ψυχική υγεία συχνά διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Δείτε τι ανακαλάλυψαν

191007182505_couple_cooking
Σε μια σημαντική διαπίστωση κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης σχετικά με τη διατροφή που προφυλάσσει την ψυχική υγεία η οποία, καθώς έδειξαν τα αποτελέσματα, δεν είναι μία αλλά περιλαμβάνει ένα φάσμα διατροφικών συνηθειών.

«Οι αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων πρέπει να γίνονται με βάση την ηλικία και το φύλο τους. Δεν υπάρχει μία διατροφή-κανόνας για όλους», τόνισε η Lina Begdache αναφορικά με το διατροφικό μοτίβο που θα ενισχύσει τη σχέση της διατροφή με την ψυχική υγεία, σχέση που επιβεβαιώνουν ολοένα περισσότερα ερευνητικά δεδομένα. Η Δρ Begdache είναι διατροφολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια Σπουδών Υγείας και Ευημερίας στο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης