Γιατί κάποιοι αντέχουν το κρύο, ενώ άλλοι τουρτουρίζουν

Γιατί κάποιοι αντέχουν το κρύο, ενώ άλλοι τουρτουρίζουν

Αν ντύνεστε σαν κρεμμύδι μόλις η θερμοκρασία πέσει λίγο χαμηλότερα από τους 15℃, ενώ οι γύρω σας κυκλοφορούν ακόμα με κοντομάνικα, μην ανησυχείτε ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό σας. Έρευνα αποκαλύπτει τι ακριβώς συμβαίνει

210226165239_cold-1280x720
Κάποιοι άνθρωποι αντέχουν το κρύο, ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλή είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και αυτό πιθανότατα οφείλεται στα γονίδια, υποστηρίζει νέα έρευνα από την Victoria Wyckelsma, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Karolinska και τον Peter John Houweling, επικεφαλής ερευνητή στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Παίδων Murdoch. Συγκεκριμένα, η εργασία δείχνει ότι μια συχνή γενετική μετάλλαξη στα γονίδια των σκελετικών μυών, το ACTN3, καθιστά τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους δεν διαθέτουν μια μυϊκή πρωτεΐνη που ονομάζεται α-ακτινίνη-3, έλλειψη που οφείλεται σε μια απλή γενετική αλλαγή στο γονίδιο ACTN3. Η απουσία της α-ακτινίνης-3 έγινε πιο συχνή καθώς οι σύγχρονοι άνθρωποι μετανάστευσαν από την Αφρική προς ψυχρότερα κλίματα της Ευρώπης και της Ασίας. Οι λόγοι για αυτή τη μεγαλύτερη αυτή συχνότητα, ωστόσο, παρέμεναν άγνωστοι έως σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης