Ζευγάρια: Πόσο συχνά παρασύρει ο ένας τον άλλον σε ανθυγιεινές συνήθειες

Ζευγάρια: Πόσο συχνά παρασύρει ο ένας τον άλλον σε ανθυγιεινές συνήθειες

Οι συνήθειες του συντρόφου σας παρασύρουν και εσάς προς καλύτερες συμπεριφορές που αφορούν την συνολική υγεία και την καρδιαγγειακή ειδικότερα. Πόσο συχνά όμως επικρατεί αυτό το καλό σενάριο στα ζευγάρια;

191007182505_couple_cooking
Τα ζευγάρια που ζουν μαζί τείνουν να έχουν παρόμοιες συνήθειες όσον αφορά στην υγεία και ό,τι την διέπει, όμως μόνο ένα στα πέντε από αυτά μπορούν να καταταχθούν στην «ιδανική» κατηγορία για τις καλές για την καρδιά συνήθειες και τους αντίστοιχους παράγοντες κινδύνου, όπως υποδεικνύει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα υγείας 5.365 ζευγαριών στις ΗΠΑ με διάφορα φυλετικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν ηλικίας 40-59 ετών. Βάσει των επτά παραγόντων κινδύνου που έχει θέσει η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση (κάπνισμα, δείκτης μάζας σώματος, άσκηση, δίαιτα, συνολική χοληστερόλη, αρτηριακή πίεση και σάκχαρο), οι ερευνητές χώρισαν τα άτομα και τα ζευγάρια σε κακή, μέτρια ή ιδανική κατάσταση για κάθε παράγοντα κινδύνου ξεχωριστά αλλά και συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης