Aσφαλιστήριο από εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο: Τι να προσέξετε

Aσφαλιστήριο από εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο: Τι να προσέξετε

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020 και η μεταβατική περίοδος έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 - Το γεγονός ότι δεν αποτελεί μέρος των οικονομικών δομών της ΕΕ, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο, με τον οποίο θα εξυπηρετηθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή η σύνταξή σας στο μέλλον, εφόσον προέρχεται από εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο

210125160359_insurancee1
Έναν οδηγό ή αλλιώς… μπούσουλα, για όλους τους ασφαλισμένους (συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων) που διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ή σύνταξης από εταιρία, η οποία έχει ως έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority – EIOPA).

Ειδικότερα, με αφορμή το Brexit, η Αρχή αναφέρει τα εξής:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020. Η μεταβατική περίοδος έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Δεδομένου ότι είναι πλέον ‘τρίτη χώρα’ δεν αποτελεί μέρος των οικονομικών δομών της ΕΕ. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο, με τον οποίο Θα εξυπηρετηθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή η σύνταξή σας στο μέλλον». Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης