Κορωνοϊός: Κομβικός ο ρόλος της ρεμντεσιβίρης στην αντιμετώπιση της COVID-19

Κορωνοϊός: Κομβικός ο ρόλος της ρεμντεσιβίρης στην αντιμετώπιση της COVID-19

Η αποτελεσματικότητα της ρεμντεσιβίρης στη διαχείριση της COVID-19, επιβεβαιώνεται καθημερινά στην κλινική πράξη, καθώς αποτελεί πολύτιμο θεραπευτικό «όπλο» είτε ως μονοθεραπεία, είτε συνδυαστικά με άλλα σκευάσματα

201120200635_remdesivir2
Δραματική αύξηση παρουσιάζουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται με νόσο COVID-19 παγκοσμίως. Στη θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών πρώτη επιλογή αποτελεί το αντι-ιικό ρεμντεσιβίρη. Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι μόνο για τον μήνα Νοέμβριο τουλάχιστον 5.000 ασθενείς κρίθηκε αναγκαίο να πάρουν ρεμντεσιβίρη προκειμένου να ελεγχθεί η λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός SARS–CoV-2.

Η ρεμντεσιβίρη είναι το μοναδικό αντι-ιικό που έχει λάβει αδειοδότηση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη Άνοιξη. Αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού στον οργανισμό και αποτελεί στοχευμένη θεραπεία κατά του ιού SARS-CoV-2 ο οποίος είναι η αιτία της COVID-19. Ενδείκνυται για όλους τους ενήλικες και εφήβους ασθενείς 12 ετών και πάνω (40 κιλά σωματικού βάρους και πάνω) οι οποίοι πάσχουν από πνευμονία COVID-19, νοσηλεύονται και χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο.

Διαβάαστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης