Πνευμονική Υπέρταση: Σώζοντας τους «αόρατους» ασθενείς

Πνευμονική Υπέρταση: Σώζοντας τους «αόρατους» ασθενείς

Με αφορμή τον Νοέμβριο που είναι Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Πνευμονική Υπέρταση είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι αρχικά τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να μην είναι αντιληπτά για μήνες ή και χρόνια, ή να υποεκτιμώνται, καθιστώντας τους ασθενείς «αόρατους» και αυξάνοντας τον κίνδυνο για τη ζωή τους. Ο Δρ. Παναγιώτης Καρυοφύλλης Επεμβατικός Καρδιολόγος μας διαφωτίζει

201110140756_pneumones
Η πνευμονική υπέρταση είναι σπάνια νόσος και συχνά οι ασθενείς περνούν απαρατήρητοι, γεγονός που συνιστά μέγιστη απειλή για τη ζωή τους. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι ζωτικής σημασίας. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα η διάγνωση παραμένει εξαιρετικά αργή, αφού αγγίζει τα τρία χρόνια.

Η Πνευμονική Υπέρταση (και ειδικότερα η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, ΠΑΥ) είναι μια σπάνια και εξελισσόμενη ασθένεια των αρτηριών των πνευμόνων. Η ΠΑΥ δεν έχει καμία σχέση με την αρτηριακή υπέρταση. Η τελευταία αφορά την αύξηση της πίεσης του αίματος στις αρτηρίες ολόκληρου του σώματος εκτός από τις αρτηρίες των πνευμόνων. Αντίθετα, η Πνευμονική Υπέρταση αφορά μόνο τις αρτηρίες των πνευμόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης