Φυσικές καταστροφές: Η κίνηση – κλειδί για την προστασία της περιουσίας μας

Φυσικές καταστροφές: Η κίνηση – κλειδί για την προστασία της περιουσίας μας

Έναν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στις φυσικές καταστροφές που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται στην χώρα μας ως απόρροια (και) της κλιματικής αλλαγής διαθέτουν οι Έλληνες: την ιδιωτική ασφάλιση

190701182612_asfalisi
Παρά το γεγονός ότι ο βαθμός διείσδυσης παραμένει εξαιρετικά χαμηλός σε σύγκριση, για παράδειγμα, με την υπόλοιπη Ευρώπη, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς σπεύδουν να υπογραμμίσουν την σπουδαιότητα της επίμαχης ασφάλισης και δη, σε μία περίοδο, όπου οι κακοκαιρίες «Θάλεια» και «Ιανός» έπληξαν ανεπανόρθωτα πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η πρώτη είχε ως αποτέλεσμα να δηλωθούν 600 ζημιές στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με απαιτήσεις αποζημιώσεων, ύψους πέντε εκατ. ευρώ και η δεύτερη 2.056 ζημιές πέριξ των 10 – 15 εκατ. ευρώ.

«Συνολικά, από το 1993 έως τον Αύγουστο του 2020, έχουμε καταγράψει 33 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας (σεισμούς, βροχοπτώσεις, δασικές πυρκαγιές κ.ά.) που είχαν ως αποτέλεσμα να δηλωθούν πάνω από 30.000 ζημιές, με συνολικό ποσό απαίτησης που ‘αγγίζει’ τα 400 εκατ. ευρώ», σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, κ. Ερρίκος Μοάτσος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης