Κορωνοϊός: Ο συνδυασμός που τριπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου

Κορωνοϊός: Ο συνδυασμός που τριπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου

Ο κίνδυνος θανάτου για τους ασθενείς που νοσούν από μεταβολικό σύνδρομο παράλληλα με την COVID-19 είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερος, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη

191029151510_2-metabolic-syndrome
Το κώδωνα του κινδύνου για ασθενείς που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο κρούει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Tulane της Νέας Ορλεάνης, επισημαίνοντας πως πιθανή νόσηση από COVID-19 θα μπορούσε να αποβεί μοιραία ακόμη και για τη ζωή τους. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Diabetes Care.

Το μεταβολικό σύνδρομο προκύπτει από τη συνύπαρξη τριών τουλάχιστον παθήσεων μεταξύ της υπέρτασης, του υψηλού σακχάρου, της παχυσαρκίας, των αυξημένων τριγλυκεριδίων και της χαμηλής HDL (καλής) χοληστερόλης. Όπως διευκρίνισε ο Δρ. Joshua Denson, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής και Πνευμονολογίας και υπεύθυνος εκτάκτων περιστατικών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tulane, τα παραπάνω νοσήματα αυξάνουν τις πιθανότητες θανάτου σε ασθενείς με COVID-19. «Όσο περισσότερα τα υποκείμενα νοσήματα, τόσο κρισιμότερη η περίπτωση» σημείωσε, προσθέτοντας πως η φλεγμονή που προκαλείται στην περίπτωση του μεταβολικού συνδρόμου αποτελεί πιθανότατα τον βασικό υπαίτιο για τα σοβαρά περιστατικά COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης