Κορωνοϊός: Σε πόσα λεπτά τον καταστρέφει το φως του ήλιου

Κορωνοϊός: Σε πόσα λεπτά τον καταστρέφει το φως του ήλιου

Η υψηλή θερμοκρασία, η υγρασία και το φως του ήλιου καταστρέφουν τον κορωνοϊό, επιβεβαιώνουν επιστήμονες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κάτι που έρχεται να προστεθεί σε άλλες σχετικές ερευνητικές ενδείξεις

200427203346_39503654_l
Ο νέος κορωνοϊός καταστρέφεται γρήγορα από το φως του ήλιου, σύμφωνα με νέα έρευνα που ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη, αν και η μελέτη δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί και αξιολογηθεί. Ο William Bryan, σύμβουλος επιστήμης και τεχνολογίας του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, δήλωσε σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι υπεριώδεις ακτίνες επέφεραν ισχυρό πλήγμα στον ιό, προσφέροντας ελπίδα ότι η εξάπλωσή του θα μπορούσε να σταματήσει το καλοκαίρι.

«Η πιο εντυπωσιακή παρατήρηση ως σήμερα είναι το ισχυρό αποτέλεσμα που φαίνεται να έχει το ηλιακό φως στην καταστροφή του ιού, τόσο στις επιφάνειες όσο και στον αέρα. Έχουμε δει παρόμοιο αποτέλεσμα και με την υψηλή θερμοκρασία και με την υγρασία, με τις δύο αυτές συνθήκες να είναι οι λιγότερο ευνοϊκές για την ανάπτυξη του ιού», επισημαίνει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης