Μπόρις Τζόνσον - Κάρι Σίμοντς: Σταθερή η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού

Μπόρις Τζόνσον - Κάρι Σίμοντς: Σταθερή η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού

Για «υψηλό ηθικό» του Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο ο υπ. Υγείας της Βρετανίας - «Πολύ αναστατωμένη και προβληματισμένη για την υγεία του» η έγκυος μνηστή του

boris-3-arthrou
Σε «σταθερή κατάσταση» και με «υψηλό ηθικό» συνεχίζει να βρίσκεται για τρίτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας της χώρας Έντουαρντ Άργκαρ.

Σύμφωνα με πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, η νοσηλεία του Τζόνσον συνεχίζεται «προκειμένου να είναι υπό στενή παρακολούθηση».

Απαντώντας δε στις ανησυχίες περί κενού εξουσίας και προβλημάτων για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σχετικά με τη συνέχιση ή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί τη Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο.

Νωρίτερα οι Times είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι ο υψηλός πυρετός του Βρετανού πρωθυπουργού έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Την ίδια ώρα σε πολύ δύσκολη συναισθηματικά κατάσταση φέρεται να είναι η έγκυος σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον Κάρι Σίμοντς.

Δημοσίευμα του Telegraph περιγράφει ότι κατέρρευσε όταν ενημερώθηκε την Κυριακή για την απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί σε ΜΕΘ ο Τζόνσον.

Φίλος της Σίμοντς είπε επίσης στην βρετανική εφημερίδα ότι η 32χρονη ήταν «απελπισμένη» και «έκλαιγε» σε τηλέφωνημα που είχαν καθώς ήταν «πολύ αναστατωμένη και προβληματισμένη για την κατάσταση της υγείας του».

Η 32χρονη σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού φέρεται να βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο Λονδίνο έχοντας για παρέα τον σκύλο τους, Ντίλιν.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ορίσει ότι η Κάρι Σίμοντς θα είναι αυτή που θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις αν η υγεία του επιδεινωθεί και κριθεί απαραίτητο οι γιατροί να προχωρήσουν σε επόμενες κινήσεις όπως π.χ. η τοποθέτησή του σε αναπνευστήρα.

Κλείσιμο
Για την κατάταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον ενημερώνονται επίσης τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του, η 26χρονη Λάρα Λέτις, ο 24χρονος Μίλο Άρθρουρ, η 22χρονη Κάσια Πίτσες και ο 20χρονος Θιόντορ Απόλλο - ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει και ένα πέμπτο παιδί ηλικίας 11 ετών από τη σχέση του με την κριτικό τέχνης Έλεν Μάκινταϊρ.

Στο πλευρό της Κάρι Σίμοντς βρέθηκε την Τρίτη η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία έστειλε μήνυμα για «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» του Βρετανού πρωθυπουργού τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένεια Τζόνσον. Ο Τζόνσον είναι ο 14ος πρωθυπουργός με τον οποίο συνεργάζεται η 93χρονη μονάρχης, η οποία λαμβάνει ενημέρωση για την πορεία της υγείας του από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια: Πότε θα καταβάλλονται και πότε όχι

Ντιντιέ Ραούλ: Μεσσίας της χλωροκίνης ή επικίνδυνος Πανοραμίξ;

Από την Μεγάλη Τετάρτη το επίδομα των 800 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης