Κορωνοϊός - Βρετανία: Βίντεο μέσα από ΜΕΘ καταγράφει την «πρώτη γραμμή» της μάχης με τον ιό

Κορωνοϊός - Βρετανία: Βίντεο μέσα από ΜΕΘ καταγράφει την «πρώτη γραμμή» της μάχης με τον ιό

Η κάμερα του ITV κατέγραψε για εικόνες από τη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη» μιας ΜΕΘ νοσοκομείου της Βρετανίας, όπου γιατροί και νοσηλευτές αγωνίζονται να σώσουν ζωές

koronoios-meth
Την πραγματικότητα της φροντίδας ασθενών που έχουν νοσήσει σοβαρά με την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, κατέγραψε η κάμερα του ITV σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο Royal Bournemouth Hospital. Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνουν την αγωνία των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19, αλλά και εκείνη του προσωπικού που καλείται να τους φροντίσει, βάζοντας στην άκρη τους δικούς του φόβους.

Αν και στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει δραματικές εικόνες από νοσοκομεία άλλων χωρών που έχουν «γονατίσει» λόγω της πανδημίας, όπως π.χ. της Ιταλίας, αυτή είναι η πρώτη φορά (σύμφωνα με το ITV) που επετράπη σε κάμερα βρετανικού δικτύου να «μπει» σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση.

Inside intensive care unit where NHS staff and patients are battling coronavirus | ITV News


Τη Δευτέρα, οι κάμερες του ITV κατέγραψαν σκηνές από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του Royal Bournemouth Hospital, με τη δημοσιογράφο του δικτύου να συνομιλεί με νοσηλευτές και γιατρούς. Στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αναφέρεται στο site του ITV υπήρχαν εφτά ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, οι έξι σε αναπνευστήρα. Δύο ασθενείς είχαν πεθάνει στο νοσοκομείο την προηγούμενη ημέρα.

Κάποιοι ασθενείς με Covid-19 από μία  διαφορετική μονάδα ανάρρωσης (όχι ΜΕΘ) συνομίλησαν με τη ρεπόρτερ. Τόσο η Λίντα Νιου όσο και ο Άλαν Χαντ, ανέφεραν ότι δεν περίμεναν ποτέ να αρρωστήσουν τόσο βαριά από τον ιό. «Δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ εδώ. Είναι τόσο εύκολο να κολλήσεις τον ιό, αλλά δεν μπορείς με τίποτα να τον ξεφορτωθείς. Έχει επηρεάσει και τους δύο πνεύμονές μου, αλλά τώρα ανακάμπτουν, παρόλο που εξακολουθεί να μου κόβεται η αναπνοή με την παραμικρή δραστηριότητα», είπε ο 62χρονος Άλαν, που βρίσκεται στην μονάδα ανάρρωσης ασθενών του κορωνοϊού εδώ και οκτώ μέρες, αλλά ελπίζει σύντομα να του δοθεί εξιτήριο.

Κλείσιμο
Στο ρεπορτάζ του καναλιού μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού δίνουν την δική τους οπτική για όσα συμβαίνουν στον χώρο εργασίας τους. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η μαρτυρία μιας νοσοκόμας που, παρότι υποφέρει από ασθμα έχει επιλέξει η ίδια να φροντίζει ασθενείς με Covid-19. «Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι δεν φοβάμαι, αλλά είμαι νοσοκόμα οπότε έχουν προτεραιότητα οι ασθενείς μου», αναφέρει η Έιμι Κέρτις.

Δείτε βίντεο: Βίντεο μέσα από ΜΕΘ καταγράφει την «πρώτη γραμμή» της μάχης με τον ιό
Βίντεο μέσα από ΜΕΘ καταγράφει την «πρώτη γραμμή» της μάχης με τον ιό



Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitter αντιδρά στις πυρκαγιές στο Τσέρνομπιλ: «Πότε θα πέσουν οι ακρίδες;»

ΟΗΕ: «Στεκόμαστε δίπλα, βασιζόμαστε» στους εργαζόμενους της υγείας


Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον: Δίνει μάχη στην εντατική - Πώς έφτασε μέχρι εκεί 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ