Κορωνοϊός - Φινλανδία: Τεστ αντισωμάτων στους πολίτες και αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα

Κορωνοϊός - Φινλανδία: Τεστ αντισωμάτων στους πολίτες και αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα

Η Φινλανδία θα αρχίσει να παρακολουθεί την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στον πληθυσμό της με τυχαιοποιημένα τεστ αντισωμάτων, όπως ανέφερε η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας

corona_finland
Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία θα αποστείλουν επιστολές-προσκλήσεις σε τυχαία επιλεγμένους πολίτες όλων των ηλικιών, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για αντισώματα, τα οποία αναπτύσσουν οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19, περιλαμβανομένων εκείνων που έχουν μολυνθεί, αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Τα πρώτα τεστ θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, Ελσίνκι, και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αποφασίσει ποια μέτρα χρειάζονται για να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19, της αναπνευστικής ασθένειας που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.

Η Φινλανδία έχει επιβεβαιώσει 2.176 κρούσματα κορωνοϊού. 27 άνθρωποι έχουν πεθάνει, αφού μολύνθηκαν από τον ιό. Παράλληλα, η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα, προκειμένου να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι αφίξεις από γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Σουηδία, που εφαρμόζει πολύ πιο ήπια μέτρα απέναντι στη διασπορά του ιού.

Με τα νέα μέτρα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν στο εξής άδεια από τον εργοδότη τους, που θα δηλώνει ότι η διέλευση των συνόρων είναι απαραίτητη και θα πρέπει επίσης να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης