Κορωνοϊός - Τσέλσι Κλίντον: Άνθρωποι πεθαίνουν διότι απέτυχε ο Τραμπ

Κορωνοϊός - Τσέλσι Κλίντον: Άνθρωποι πεθαίνουν διότι απέτυχε ο Τραμπ

Η κυνικότητα με την οποία μίλησε για 100 με 200 χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, προκάλεσε το ξέσπασμα της κόρης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον

coronavirus_chelsea
Κατά γενική ομολογία, ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστέρησε να λάβει μέτρα για την πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, καθώς για μεγάλο -και κρίσιμο όπως αποδεικνύεται- χρονικό διάστημα, αμφισβητούσε τη σοβαρότητα της κατάστασης και προέτασσε τις πιθανές οικονομικές απώλειες και τις ζημιές στην αμερικανική οικονομία. Η προσέγγιση του Ρεπουπλικανού προέδρου προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις, με την Τσέλσι Κλίντον, την κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και της διεκδικήτριας του οβάλ γραφείου στις εκλογές του 2016, Χίλαρι, να εξαπολύει μύδρους εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο χρέωσε τους θανάτους που καταγράφονται καθημερινά στις ΗΠΑ από την πανδημία covid-19.

Η Τσέλσι Κλίντον ήταν πραγματικός χείμαρρος, δηλώνοντας ότι «άνθρωποι πεθαίνουν διότι ο Τραμπ απέτυχε στον τομέα της Υγείας, απέτυχε στον τομέα της ηγεσίας, απέτυχε στην ανθρωπιά».

Η κόρη του πρώην προέδρου «βγήκε από τα ρούχα της» με αφορμή τη δήλωση -ελαφρά τη καρδία- του Τραμπ περί... επιτυχίας, αν οι ΗΠΑ έχουν 100 με 200 χιλιάδες νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό.

Με ανάρτησή της στο Twitter, εξέφρασε την αγανάκτησή της για την κυνικότητα με την οποία αναφέρθηκε σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Και η αλήθεια είναι ότι για πολλές εβδομάδες και ενώ η πανδημία είχε αρχίσει ήδη να πλήττει άγρια την Ευρώπη, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν υποτιμητικά στην κατάσταση, κάνοντας λόγο για μία απλή... γριπούλα. Λίγες ημέρες μετά, οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 3.900 νεκρούς και περισσότερα από 190.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ειδήσεις σήμερα

Κλείσιμο
Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί «πνίγουν» στο ποτό την κατάθλιψη της καραντίνας

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Ο δήμαρχος ντε Μπλάζιο «πετάει το γάντι» στον Λευκό Οίκο για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό

Κορωνοϊός –Ομπάμα κατά Τραμπ: «Αγνόησε τις προειδοποιήσεις»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης