Κορωνοϊός - Τραμπ: Ζήτημα ζωής ή θανάτου οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα τις επόμενες 30 ημέρες

Κορωνοϊός - Τραμπ: Ζήτημα ζωής ή θανάτου οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα τις επόμενες 30 ημέρες

«Είναι απολύτως κρίσιμο οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, στέλνοντας το μήνυμα στους Αμερικανούς για την κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοιού

coronavirus_trump
Τη στροφή των 180 μοιρών στην τακτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός ολοκλήρωσε με τις σημερινές του δηλώσεις ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να εφαρμόσουν απόλυτα την καραντίνα των επόμενων 30 ημερών, καθώς «πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Ο Ρεπουμππλικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «απόλυτα κρίσιμη» την περίοδο που ακολουθεί, καθώς οι αριθμοί στη λίστα θανάτου στις ΗΠΑ αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα, όπως και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με την υπερδύναμη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να βρίσκεται ήδη στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού γίνεται ολοένα πιο βαρύς στις ΗΠΑ.

«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα άφησε κατά μέρος την εκτίμηση πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα, για να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, προκειμένου «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη» από την πανδημία, όπως το είχε θέσει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικώς αντιμετώπισε την πανδημία covid-19 ως μία... ελαφριά γρίπη, στη συνέχεια επέβαλε μέτρα, τα οποία είχε σκοπό να άρει στις 12 Απριλίου, ώστε η αμερικανική οικονομία να δεχθεί το μικρότερο δυνατό πλήγμα και την Κυριακή, εκτιμώντας τις εξελίξεις από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη μεγάλη χώρα της Αμερικής, ανακοίνωσε την επέκταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 30 Απριλίου, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ συμφώνησε για την παραγωγή εμβολίων - Πάνω από 1 εκατ. Αμερικάνοι έχουν κάνει το τεστ

Κορωνοϊός - Τραμπ: Οι ΗΠΑ στέλνουν ιατρικό υλικό 100 εκατ. δολαρίων στην Ιταλία

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Ο δήμαρχος ντε Μπλάζιο «πετάει το γάντι» στον Λευκό Οίκο για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης