Κορωνοϊός: Βρετανία, Μαδρίτη και Νέα Υόρκη τα επόμενα hot spots του ιού

Κορωνοϊός: Βρετανία, Μαδρίτη και Νέα Υόρκη τα επόμενα hot spots του ιού

Το ποσοστό με τον οποίο επιτίθεται ο Covid-19 για να μολύνει τους πολίτες της Νέας Υόρκης είναι πενταπλάσιο απ' ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, προειδοποιούν οι ειδικοί βάζοντας σε καραντίνα περίπου 144 εκατομμύρια των ΗΠΑ

coronoios-agglia-mesa
Επιδημικές εκρήξεις του κορωνοϊού αναμένεται να έχουν Λονδίνο και Μαδρίτη ακολουθώντας τα χνάρια της Λομβαρδίας στην Ιταλία, με τους θανάτους να διπλασιάζονται κάθε δύο ημέρες. Ωστόσο, το ποσοστό θνητότητας της Νέας Υόρκης, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αναμένεται να ξεπεράσει και τις τρεις.

Το ποσοστό με τον οποίο επιτίθεται ο Covid- 19 για να μολύνει τους πολίτες της Νέας Υόρκης είναι πενταπλάσιο απ' ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, προειδοποιούν οι ειδικοί βάζοντας σε καραντίνα περίπου 144 εκατομμύρια των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στη χώρα του Τραμπ ανέρχονται σε πάνω από 50 χιλιάδες ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 646.

Στη Νέα Υόρκη οι νεκροί έφθασαν ήδη τους 192. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι οι αρχές έχουν παραγγείλει τέσσερις χιλιάδες αναπνευστήρες που προορίζονται για τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Στην Ευρώπη, η Λομβαρδία της Ιταλίας έγινε η Ουχάν της Κίνας, η πόλη - επίκεντρο του φονικού ιού. Μέσα σ΄ένα 24, στη Λομβαρδία έχασαν την ζωή τους 743 πολίτες.

Ωστόσο, με βάση την επιδημιολογική τροχιά του Covid-19, η Μαδρίτη και το Λονδίνο θα μπορούσαν να γίνουν τα επόμενα hot spots της νόσου στην Ευρώπη.

Κλείσιμο
Στη βρετανική πρωτεύουσα, οι θάνατοι, πλέον, διπλασιάζονται κάθε δύο μέρες, όπως αναφέρουν οι «Financial Times».

Στη χώρα του Μπόρις Τζόνσον, 422 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους -μόνο στο Λονδίνο οι νεκροί έφθασαν τους 143- ενώ τα κρούσματα τα 1427.

Στην Ιταλία, οι νεκροί υπολογίζονται σε 6.820 και τα κρούσματα αγγίζουν τις 69.176 την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες για να κρατήσουν στη ζωή ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση με Covid-19.

Όσοι δεν υπακούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει οι ιταλικές αρχές, τα πρόστιμα αυξάνονται και σε πολλές περιπτώσεις θα φθάνουν έως και τις τρεις χιλιάδες ευρώ.

Στην Ισπανία, ο αρχές ζήτησαν από το ΝΑΤΟ έκτακτη βοήθεια σε ό,τι αφορά τον ιατρικό εξοπλισμό, όπως 500 χιλιάδες τεστ, αναπνευστήρες και προστατευτικές μάσκες.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία καταγράφηκαν 514 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας σε 2.696 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 39.673.

Εν τω μεταξύ, στη Μαδρίτη ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου υπολογίζεται σε 10.575 και ο αριθμός των νεκρών σε 1.263.


Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: «Πατέντες» Αμερικανών γιατρών για να ξαναχρησιμοποιούν μάσκες

Στην καραντίνα της η Αθηνά Οικονομάκου μαγειρεύει ταλιατέλες

Κορωνοϊός στο Ιράν: 143 νέοι θάνατοι - Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης