Κορωνοϊός: Απείθαρχοι οι Βρετανοί στα νέα μέτρα, έκαναν μπάρμπεκιου σε πάρκα!

Κορωνοϊός: Απείθαρχοι οι Βρετανοί στα νέα μέτρα, έκαναν μπάρμπεκιου σε πάρκα!

Καθολική καραντίνα λόγω κορωνοϊού από τη Δευτέρα το βράδυ στο Ηνωμένο Βασίλειο - «Καλπάζει» στη χώρα ο θανατηφόρος ιός με 8.077 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 422 νεκρούς - Η έκκληση της αστυνομίας σε 20 άτομα που μαζεύτηκαν να κάνουν μπάρμπεκιου - Η απαγόρευση στα ζευγάρια που δεν μένουν μαζί

london_parks2
Με διάγγελμά του την Δευτέρα το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να βγουν από το σπίτι για να πάνε στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο, για ατομική άσκηση, ή για να μεταβούν στην εργασία τους, αν αυτό είναι «απολύτως αναγκαίο». Απαγορεύτηκαν, επίσης, οι δημόσιες συναθροίσεις με περισσότερα από δύο άτομα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κορωνοϊός καλπάζει με 8.077 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 422 νεκρούς, μόνο χθες απεβίωσαν από τον φονικό ιό 54 άνθρωποι ενώ σήμερα οι νεκροί ανήλθαν στους 87. Πάντως, οι Βρετανοί αποδείχθηκαν απείθαρχοι στα μέτρα του Μπόρις Τζόνσον καθώς στον βρετανικό Τύπο κυκλοφορούν φωτογραφίες με πολίτες να κάνουν μπάρμπεκιου σε πάρκα όλης της χώρας, μετά τις απαγορεύσεις που εξήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να παρέμβουν για να διαλυθούν ομάδες πολιτών, που αψήφισαν τις απαγορεύσεις του πρωθυπουργού και με σύμμαχο τον καλό καιρό συγκεντρώθηκαν και οργάνωσαν μπάρμπεκιου σε πάρκα του Λονδίνου, στο Μάντσεστερ και στα Δυτικά Μίντλαντς (West Midlands). Μάλιστα, η αστυνομία στο Φόλσιλ, περιοχή στο Κόβεντρι στα West Midlands, ανέβασε στο Twitter φωτογραφία με περισσότερα από 20 άτομα που έκαναν μπάρμπεκιου! «Απίστευτο, μόλις έπρεπε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα από 20 άτομα που έκαναν BBQ! Παρακαλούμε ακούστε τη συμβουλή της κυβέρνησης διαφορετικά αυτό θα γίνει χειρότερο και θα κρατήσει περισσότερο», έγραψαν οι αστυνομικοί στο Twitter.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την είδηση πως η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα ύψους 30 λιρών σε όποιον δεν υπακούει στις απαγορεύσεις και οι υπουργοί δήλωσαν πως τα πρόστιμα θα αυξηθούν σημαντικά, αν οι πολίτες δεν συμμορφώνονται με όσα τους έχουν ζητηθεί.

Ο κορωνοϊός «χωρίζει» ζευγάρια στη Μεγάλη Βρετανία

Όμως, μετά το διάγγελμα Τζόνσον, οι πολίτες έμειναν με αναπάντητα ερωτήματα και έτσι, σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ αναγκάστηκε να κάνει ορισμένες διευκρινίσεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η απαγόρευση του Βρετανού πρωθυπουργού προς τα νέα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα ή δεν συζούν.

Στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό στη Ντάουνινγκ Στριτ, η αναπληρώτρια Αρχίατρος, Τζένι Χάρις, ανακοίνωσε πως, όσοι βρίσκονται σε σχέση δεν θα πρέπει να
επισκέπτονται τις κατοικίες των συντρόφων τους και προέτρεψε τα ζευγάρια, είτε να πάρουν την απόφαση να συγκατοικήσουν, είτε να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλον, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση του θανατηφόρου ιού.

«Αυτό που δεν θέλουμε είναι οι άνθρωποι να μπαίνουν και να βγαίνουν στις κατοικίες», δήλωσε η Χάρις ενώ ο υφυπουργός Υγείας, Ματ Χάνοκ, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, απευθυνόμενος στα ζευγάρια είπε σε αυστηρό τόνο: «Κάντε μια επιλογή και ακολουθήστε τη».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Βρετανία: Άλλοι 87 νεκροί - Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον αριθμό των θανάτων

Επικοινωνία Δένδια με τον Βρετανό ΥΠΕΞ: Συζήτησαν για Συρία, μεταναστευτικό και κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ