Κορωνοϊός: Έρευνα του OLAF για πλαστά προϊόντα προστασίας κατά του ιού

Κορωνοϊός: Έρευνα του OLAF για πλαστά προϊόντα προστασίας κατά του ιού

Eχουν παρατηρηθεί προσπάθειες να διοχετευθούν στην ευρωπαϊκή αγορά, μάσκες, απολυμαντικά τζελ, κιτ ελέγχου για τον κορωνοϊό

olaf2
Έρευνα για τον εντοπισμό επικίνδυνων προϊόντων που εισάγονται στην ΕΕ ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί προσπάθειες να διοχετευθούν στην ευρωπαϊκή αγορά, μάσκες, απολυμαντικά τζελ, κιτ ελέγχου για τον COVID-19 και άλλα είδη «προστασίας» από τον νέον κορωνοϊό τα οποία δεν είναι απλώς αναποτελεσματικά αλλά ακόμα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, ο εντοπισμός αυτών των προϊόντων είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών και την αποτελεσματική καταπολέμηση του ιού.

olaf1


Οι εθνικές αρχές των κρατών - μελών έχουν ήδη κατάσχει μάσκες, η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 5 έως 10 ευρώ, ήτοι τριπλάσια της κανονικής, καθώς και επικίνδυνες για τη υγεία μάσκες που προορίζονται για παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της OLAF τα περισσότερα από αυτά τα πλαστά και λαθραία προϊόντα έρχονται στην ΕΕ είτε μέσω ηλεκτρονικών αγορών, είτε με εμπορευματοκιβώτια με πλαστά πιστοποιητικά και στη συνέχεια βρίσκουν το δρόμο τους τα καταστήματα ή πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Μάλιστα, πριν η ΕΕ απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες τρίτων χωρών σε ευρωπαϊκό έδαφος, αρμόδιες αρχές είχαν εντοπίσει περιπτώσεις ταξιδιωτών που είχαν στις βαλίτσες τους χιλιάδες τέτοια είδη.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός - Καταγγελία: Δικηγόρος ενοχλεί καρδιοπαθή για λογαριασμό εισπρακτικής εταιρίας

Κορωνοϊός: Περισσότεροι από 180 ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιξαν ταυτόχρονα το You 'll never walk alone

Κορωνοϊός: Στα 13 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μαυροβούνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης