Κορωνοϊός: Στα 13 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μαυροβούνιο
Και οι αρχές του Μαυροβουνίου θέσπισαν μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού
Σε 13 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊούστο Μαυροβούνιο, ανακοίνωσαν, σήμερα, οι αρμόδιες Αρχές. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου ανέφερε ότι τρία κρούσματα συνδέονται με το πρώτο κρούσμα Covid-19 στη χώρα.
«Αυτό υποδηλώνει το γεγονός ότι δεν συμμορφωνόμασταν με τις οδηγίες για κοινωνική απομόνωση», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μπόμπαν Μουγκόσα, προσθέτοντας ότι 4.369 άτομα είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.
Οι αρχές του Μαυροβουνίου έχουν θεσπίσει νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με το οποία δεν μπορούν να ταξιδέψουν μαζί με αυτοκίνητο περισσότεροι από δύο ενήλικες.
Χθες βράδυ, περίπου 600 υπήκοοι Μαυροβουνίου έφθασαν αεροπορικώς στη χώρα, από τη Ρωσία και τη Βρετανία και σήμερα επιστρέφουν όσοι ήταν στη Ρώμη και τη Μαδρίτη, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Όλοι τους θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.
Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει μέτρα για να βοηθήσει στη μείωση του αρνητικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία. Ένα από αυτά είναι η καθυστέρηση, για διάστημα 90 ημερών, των πληρωμών δανείων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η αναστολή πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων.
Το Growthfund Investor Summit 2026, πραγματοποιείται στις 22 Ιουνίου φιλοδοξώντας να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στον νέο γεωοικονομικό χάρτη
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.